Werk voor iedereen is hét vraagstuk in onze regio. Nieuwe mogelijkheden bieden zich aan en het is nu het moment om deze te benutten. Er ontstaat een duurzame economie, waar de gemeente Stadskanaal en omliggende gemeenten van kunnen profiteren. Onderwijs, bedrijfsleven, gemeenten en burgers moeten de handen ineenslaan. Zo komen we er samen sterker uit!
 

 

Onderwijs (voor jong en oud), omdat er andere eisen aan mensen wordt gesteld. Er ontstaan nieuwe producten en werkwijzen. Zie de auto-industrie, meer auto’s met andere motoren komen op de markt. De bouwsector is in ontwikkeling, bijvoorbeeld om huizen energiezuinig of energieneutraal te maken. Duurzame energie komt in verschillende vormen onze kant op. De hele markt beweegt mee. Dat vraagt om vakmensen. Dat is geen toekomst, dat is nu! Daarvoor moeten mensen opgeleid zijn!

Bedrijvigheid, omdat we bedrijven hierheen kunnen halen voor onze duurzame economie. In onze regio vinden al initiatieven plaats en innovaties elders vragen om nieuwe productielocaties. Kijk naar de hennepverwerking in Oude Pekela, de zonnecellenfabriek in Friesland of het realiseren van waterstofpunten etc, allemaal geweldige duurzame initiatieven dat banen oplevert. Het is in het belang van Stadskanaal en de regio om deze activiteiten hiernaartoe te krijgen en dat te faciliteren. En, dat kan!

Gemeenten, omdat zij diegenen zijn die mensen met elkaar verbinden. Door een duurzame visie op het bereiken van energie neutrale dorpen en wijken. Dat levert financieel voordeel op voor alle burgers. Door stimuleren van lokale en regionale initiatieven van energiecoöperaties. Door ondersteuning van het bedrijfsleven, met de focus op MKB en onderwijs. Zodat we samen een duurzame gemeente worden, met vooral veel werkgelegenheid!

WERK EN FINANCIEEL VOORDEEL. WIJ GAAN ER VOOR. U Ook? STEM DAN OP GROENLINKS

Kijk voor meer standpunten van GroenLinks Veenkoloniën op: